VORMGEVING,
in theater

Je ziet een flyer of een trailer van een voorstelling, je koopt een kaartje en staat in de foyer . hier en daar zie je al posters hangen en er is een aangenaam muziekje. de deuren gaan open van de zaal en je kan naar binnen.

 

het is wat mistig, grimmig en je ziet een grote zwarte sculptuur in de zaal staan. op de achtergrond hoor je een grote machine grommen.  je ziet iets dat het bestaat uit kratten, de kratten worden weggehaald en er vormt zich een speelvlak.

Wat is een decor voor mij

Een decor is veel meer dan hetgeen wat je op het podium ziet het is de totaal beleving.  Vanaf het moment dat je binnen komt totdat je de ruimte verlaat. De lampen die hangen, de sfeer die de ruimte uit ademt

Vormgeving  is niet alleen direct de dingen die je op het podium ziet. maar juist exact wat de voorstelling nodig heeft. soms is het fijn om een ruimte alleen te vullen met rook of een tafel.

Wat voor kostuums maakt wout

Ik vind het leuk om zo dynamisch mogelijk te werk te gaan en mij niet af te laten remmen door andere meningen.  Een kostuum mag best duidelijk bestempeld worden en herkenbaar zijn als het werk van wout.

Een kostuum kan alles zijn wat draagbaar is. Als een jurk bevestigd word met vishaakjes in een rug. kan dit nog steeds een kostuum zijn. Ik denk wat voor mij een kostuum is, alles wat draagbaar is en wat je nog kan onderscheiden van een object wat iemand mee neemt.

Overig werk

Als vormgever probeer ik zo veel mogelijk verschillende dingen te blijven doen. Hierdoor blijf je met een frisse blik naar je werk kijken en leer je ook nieuwe dingen bij. Hier rechts zit u enkele projecten zoals  mijn Marble project en mijn Chair project. Verder zitten hier nog materiaal onderzoeken van bijvoorbeeld tie-wraps.